De Behandeling

DE BEHANDELING
Uw hond of kat wordt individueel behandeld! Dit betekent dat ik alleen uw hond of kat op dat moment behandel en er geen andere dieren in de trimsalon  aanwezig zijn. Elk dier is uniek, hij heeft zijn eigen bouw en eigen identieke vacht. Daaraan wordt de trimbeurt aangepast. Afhankelijk van het type vacht wordt de hond (soms de kat) gewassen en gedroogd. Bij het wassen worden alleen huidvriendelijke en natuurlijke shampoos gebruikt. Voor het wassen van katten gebruik ik speciale kattenshampoo.

Bij bijna iedere behandeling hoort ook standaard het wassen, föhnen, nagels knippen, reinigen van de oren en tanden.

U kunt bij mij ook terecht voor bijvoorbeeld alleen een goede kam/borstelbeurt, nagels knippen of wassen.

Wat gebeurt er met uw huisdier in de trimsalon?

Als U voor de 1e keer bij mij in de trimsalon komt zal ik eerst wat gegevens over Uw dier willen weten.
Wanneer u uw hond of kat naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan.
Dit is noch voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken!
Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt.
Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van te voren telefonisch heeft kenbaar gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden.
Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt helemaal doorgekamd en eventuele klitten verwijderd (wanneer u uw hond regelmatig goed heeft doorgekamd kunt u hem het ontklitten besparen).
Daarna wordt uw hond afhankelijk van het type vacht, getrimd.
Indien uw hond gewassen wordt zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht.
Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen ophalen.
Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd"gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen.
Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel".